Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Скайп-зв’язок на тему «Зміни в порядку обліку платників»

опубліковано 07 серпня 2020 о 14:34

Днями начальник Мирноградської ДПІ Покровсько-Добропільського  управління ГУ ДПС у Донецькій області Кононіхіна Наталія провела сеанс skype-зв’язку з платниками податків в режимі відео на тему «Зміни в порядку обліку платників».

Під час дистанційного спілкування з платниками обговорювались основні зміни, передбачені наказом Міністерства фінансів України від 24.06.2020 №323 «Про затвердження Змін до Порядку обліку платників податків і зборів» (далі – Наказ №323).

Так, платників проінформовано про те, що Наказом №323 змінюється структура реєстраційного (облікового) номера платника податків, який присвоюється контролюючим органом: ХХ000000К, де ХХ - приймає значення 77-для платників податків - резедентів, 88 - для платників податків – нерезидентів; 000000 – порядковий номер; К – контрольний розряд, який формується за алгоритмом, визначеним центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику.

Разом з тим, Наказом № 323 встановлено, що реєстраційні (облікові) номери платників податків, які були надані платникам податків контролюючими органами до набрання чинності цим наказом, не змінюються протягом усього періоду перебування на обліку в контролюючих органах таких платників.

Крім того,  Наказом №323:

- встановлено порядок взяття на облік в контролюючих органах іноземних компаній, організацій, дипломатичних місій,

- уточнено порядок обліку в контролюючих органах фізичних осіб, які провадять незалежну професійну діяльність,

- визначено, що відокремленні підрозділи юридичної особи подають інформацію про об’єкти оподаткування, що знаходяться на їх балансі,

- удосконалено порядок подання повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність за ф. 20-ОПП,

- викладено у новій редакції:

додаток 5 до Порядку обліку платників податків і зборів Форма 1-ОПП,

додаток 6 до Порядку обліку платників податків і зборів Форма 1-РПП,

додаток 8 до Порядку обліку платників податків і зборів Форма 5-ОПП,

додаток 11 до Порядку обліку платників податків і зборів Форма 11-ОПП,

додаток 13 до Порядку обліку платників податків і зборів Форма 8-ОПП.