Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За 4 місяця 2020 року платники податків Мар’їнського управління отримали 4188 адміністративних послуг

, опубліковано 20 травня 2020 о 12:05

Про це повідомили у Мар’їнському управління Головного управління ДПС у Донецькій області.Зокрема, 40 відсотків, наданих послуг, а це 1668 складають видані картки з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків.

Майже 37 відсотків (1530 послуг) це видані картки платника податків та внесення до паспорта громадянина України даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків, а 134 послуги - довідки про відсутність заборгованості з платежів до бюджету, що контролюються органами ДПС, у т.ч. 47 - в електронній формі – на адресу уповноваженого органу через приватну частину «Електронного кабінету» з дотриманням вимог Законів «Про електронні документи та електронний документообіг», «Про електронні довірчі послуги».

Головне управлінням ДПС у Донецькій області , з метою запобігання поширення вірусу COVID-19, пропонує використовувати можливості дистанційного зв’язку та максимально скоротити відвідування ЦОПів, користуючись електронними сервіси ДПС та Електронним кабінетом.

Зокрема, через відкриту частину Електронного кабінету (https://cabinet.tax.gov.ua) можна скористатись інформацією, яка є загальнодоступною, зокрема податковим календарем, інформацією з реєстрів страхувальників, платників єдиного податку, платників ПДВ та інших реєстрів, завантажити бланки податкової звітності тощо. 

У приватній частині Електронного кабінету, після ідентифікації особи, крім зазначених вище сервісів, будуть доступні ще і такі:

- стан розрахунків з бюджетом;

- листування з органами ДПС;

- облікові дані;

- пошук інформації в реєстрах ДПС;

- подання заяв/запитів;

- подання декларації про майновий стан і доходи в електронному вигляді;

- сплата податків;

- перегляд даних СЕА ПДВ;

- інші електронні сервіси.

Також за допомогою приватної частини сервісу «Електронний кабінет платника», платники мають можливість отримати інформацію про суми виплачених доходів та утриманих податків з ДРФО для заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи, термін подання якої  продовжено до 1 липня 2020 року.