Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Кампанія декларування 2020

, опубліковано 14 травня 2020 о 10:46

Волновасько-Мангушське управління ГУ ДПС у Донецькій  області нагадує, що триває кампанія декларування доходів, отриманих у 2019 році.

Як повідомив начальник управління Олексій Чубаров протягом січня-квітня 2020 року свої доходи задекларували 869 громадян.  Загальний задекларований дохід становить 15607,2 тисяч гривень. До сплати громадянами задекларовано податок на доходи фізичних осіб у сумі 1416,9 тисяч гривень та 118,5 тисяч гривень військового збору.

Олексій Дмитрович звернув увагу, що відповідно до Закону України від 17 березня 2020 року № 533-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)», встановлено, що річна декларація про майновий стан і доходи за 2019 рік, визначена статтею 179 цього Кодексу, подається до 1 липня 2020 року. Таким чином, граничний термін подання річної декларації про майновий стан і доходи за 2019 рік перенесено з 1 травня 2020 року на 1 липня 2020 року, відповідно термін сплати зобов’язань за такою декларацією до 1 жовтня поточного року.

Начальник управління нагадав, що платники податків можуть обрати зручний для себе спосіб подачі податкової декларації про майновий стан і доходи (далі – декларація):

        - особисто або уповноваженою на це особою;

        - надіслати поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення;

        - засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог законів щодо електронного документообігу.

         У разі надсилання декларації поштою платник податку зобов’язаний здійснити таке відправлення не пізніше ніж за п’ять днів до закінчення граничного строку подання податкової декларації,  а при поданні податкової декларації в електронній формі - не пізніше закінчення останньої години дня, в якому спливає такий граничний строк.