Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З початку року додалось 144 костянтинівських бізнесмена-початківця

, опубліковано 12 травня 2020 о 11:57

В Костянтинівсько-Дружківському управлінні ГУ ДПС у Донецькій області розповіли, що протягом чотирьох місяців 2020 року в Костянтинівці та Костянтинівському районі власний бізнес започаткували  144 платника податків, з яких 130 фізичних осіб-підприємців та 14 суб’єктів господарювання-юридичних осіб.

У квітні 2020 року, під час дії карантину, власну справу розпочали 14 фізичних осіб підприємців, які мають зареєстроване місце проживання в м. Костянтинівка, в Костянтинівському районі нових підприємців не додалося.

Усього на податковому обліку в Костянтинівській ДПІ перебувають 4306 Костянтинівських платників. Серед них – 2607 приватних підприємців і 1699 компаній та організацій.

Нагадуємо, що за періоди з 1 по 31 березня та з 1 по 30 квітня 2020 року фізичні особи-підприємці, в тому числі ті, які обрали спрощену систему оподаткування,  тимчасово звільняються від нарахування, обчислення та сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, але лише за себе, за найманих працівників ЄСВ сплачувати необхідно. Крім того, з 2 квітня, для фізичних осіб-підприємців на спрощеній системі оподаткування збільшено ліміти отриманих доходів: для 1 групи – до 1 млн грн, для 2 групи – до 5 млн грн для 3 групи – до 7 млн гривень.