Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Деклараційна кампанія триває: задекларуйте доходи вчасно

, опубліковано 12 травня 2020 о 11:53

Костянтинівсько-Дружківсе управління ГУ ДПС у Донецькій області нагадує, що згідно з Законом України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникнення і поширення коронавірусної хвороби (COVID – 19)», термін подання податкової декларації про майновй стан і доходи продовженно до 1 липня 2020 року.

Також законом передбачено, що суми податкових зобов’язань з податку на доходи фізичних осіб та війскового збору зазначені в декларації необхідно сплатити до 1 жовтня 2020 року.

У рамках проведення кампанії декларування фахівці Костянтинівсько –Дружківського управління ГУ ДПС у Донецькій області направляють громадянам, які зобов’язані подати декларацію, запрошення звернутися до податкової з питань декларування доходів отриманих у 2019 році. З початку деклараційної кампанії вже 256 запрошень направлено громадянам. Нагадуємо, що за несвоєчасне подання податкової декларації та порушення податкового законодавства передбачена відповідальність у вигляді штрафу.

Пунктом 120.1 ст.120 Податкового кодексу України передбачено, що неподання або несвоєчасне подання платником податків або іншими особами, зобов’язаними нараховувати і сплачувати податки та збори, податкових декларацій (розрахунків), а також іншої звітності, обов’язок подання якої до контролюючих органів передбачено Кодексом тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 170 гривень, за кожне таке неподання або несвоєчасне подання. Якщо суб’єктом господарювання, вчинені ті самі дії, до якого протягом року було застосовано штраф за таке порушення тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 1020 гривень за кожне таке неподання або несвоєчасне подання.