Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З 02 квітня нові ліміти для «єдинників», а що з РРО?

, опубліковано 06 травня 2020 о 09:35

Олександрівська  ДПІ Покровсько-Добропільського управління Головного управління ДПС у Донецькій області повідомляє, що Законом України від 30.03.2020 №540-IX внесено зміни до п. 291.4 статті 291 Податкового кодексу України (далі – ПКУ), відповідно до яких збільшено граничні обсяги доходів для фізичних осіб – підприємців платників єдиного податку.

Так, з 02.04.2020 року збільшено граничні обсяги доходу платникам єдиного  податку:

для першої групи - фізичні особи - підприємці, які не використовують працю найманих осіб, здійснюють виключно роздрібний продаж товарів з торговельних місць на ринках та/або провадять господарську діяльність з надання побутових послуг населенню і обсяг доходу протягом календарного року не повинен перевищувати 1 млн.грн. замість 300 тис.грн.;

- для другої групи - фізичні особи - підприємці, які здійснюють господарську діяльність з надання послуг, у т.ч. побутових платникам єдиного податку та/або населенню, виробництво та/або продаж товарів, діяльність у сфері ресторанного господарства, не використовують працю найманих осіб або кількість осіб, які перебувають з ними в трудових відносинах одночасно не перевищує 10 осіб, обсяг доходу не повинен перевищувати 5 млн.грн. замість 1,5 млн .грн.;

- для третьої групи - фізичні особи - підприємці, які не використовують працю найманих осіб або кількість осіб, які перебувають з ними у трудових відносинах, не обмежена та юридичні особи - суб'єкти господарювання будь-якої організаційно-правової форми, у яких протягом календарного року обсяг доходу не повинен перевищувати 7 млн.грн. замість 5 млн.гривень.

          У свою чергу, звертаємо увагу платників єдиного податку другої, третьої та четвертої груп, що у разі перевищення в календарному році обсягу доходу понад 1 000000 грн платник зобов’язаний обов’язково зареєструвати реєстратор розрахункових операцій. Застосування РРО розпочинається з першого числа першого місяця кварталу, наступного за виникненням такого перевищення, та продовжується у всіх наступних податкових періодах протягом реєстрації суб’єкта господарювання як платника єдиного податку.