Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#ЗалишайсяВдома_кампанія Декларування-2020 в умовах карантину

, опубліковано 03 квітня 2020 о 11:51

Термін кампанії декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2019 року, продовжено до 1 липня 2020 року, – зазначають в Покровсько-Добропільському управлінні ГУ ДПС у Донецькій області. Такі зміни передбачені Законом України від 17 березня 2020 року №533 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)».

Вся інформація щодо кампанії декларування знаходиться в банері «Деклараційна кампанія 2020» на субсайті ГУ ДПС у Донецькій області офіційного порталу ДПС України. Це зручно для платників податків з точки зору економії часу та роботи у дистанційному форматі.

Зокрема, нормативно-правова база; податкова декларація про майновий стан і доходи за 2019 рік: форма звітності; основні випадки обов’язкового подання податкової декларації про майновий стан і доходи; звільнення від подання податкової декларації про майновий стан і доходи; способи подання податкової декларації про майновий стан і доходи; куди подається податкова декларація про майновий стан і доходи; граничні строки подання податкової декларації про майновий стан і доходи у 2020 році; граничні строки сплати податкових зобов’язань, визначених у податковій декларації про майновий стан і доходи у 2020 році; відповідальність за несвоєчасну сплату узгодженої суми податкових зобов’язань; податкова знижка для фізичних осіб; зразки заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи; інформаційні повідомлення.

Варто звернути увагу, що декларація про доходи подається ще й для отримання податкової знижки. До речі, декларація для отримання податкової знижки, тобто часткового відшкодування витрат на навчання, страхування, іпотечне кредитування подається протягом усього року.

За посиланням https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/412310.html розміщено відеоурок щодо заповнення декларації про майновий стан і доходи громадян.

Подати декларацію про майновий стан і доходи платники в умовах карантинних заходів  доречно через Електронний кабінет платника https://cabinet.tax.gov.ua (з використанням кваліфікованого електронного підпису, отриманого у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг). Також, вхід до Електронного кабінету здійснюється через офіційний веб-портал ДПС http://tax.gov.ua.   

 «Сьогодні - це той необхідний і правильний тренд, який дозволить дотриматись рекомендацій щодо режиму карантину, пов‘язаного з упередженням поширення коронавірусу COVID-19, а також максимально забезпечить комфорт і швидкість у виконанні платником цього конституційного обов‘язку» – наголошує начальник Покровсько-Добропільського управління ГУ ДПС у Донецькій області Алла Єльникова.