Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На питання платників щодо декларування доходів громадян відповідали фахівці Мар’їнського управління

, опубліковано 02 квітня 2020 о 11:42

У Мар’їнському управлінні Головного управління ДПС у Донецькій області, 25 березня 2020 року, було проведено сеанс телефонного зв’язку „гаряча лінія” на тему «Декларування доходів громадян отриманих у 2019 році» за участі начальника відділу адміністрування податків і зборів з фізичних осіб Мар'їнського управління Головного управління ДПС у Донецькій області Олександра Бондаря.

Податківець надав відповіді на питання платників щодо прав на отримання податкової знижки з податку на доходи фізичних осіб, термінів та способів подання річної декларації про майновий стан і доходи (далі – Декларація).

Повідомив учасникам „гарячої лінії”,  що у зв’язку з проведенням заходів, спрямованих на запобігання виникнення і поширення короновірусної хвороби, Декларація за 2019 рік, визначена ст. 179 Податкового кодексу України (далі – ПКУ), подається до 01 липня 2020 року, крім випадків передбачених розділом IV ПКУ, коли така Декларація може бути подана пізніше цього строку.

Звернув увагу, що фізична особа зобов’язана самостійно до 01 жовтня 2020 року сплатити суму податкового зобов’язання, зазначену в поданій нею Декларації за 2019 рік.

Олександр Бондар порадив платникам подавати Податкову декларацію про майновий стан і доходи за 2019 рік засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог законів щодо електронного документообігу, адже це найзручніший спосіб звітування. Для цього громадяни можуть скористатися сервісом в «Електронному кабінеті», який передбачає часткове автоматичне заповнення Декларації на підставі облікових даних платника, відомостей щодо нарахованих (виплачених) доходів, наявних в Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків та відомостей щодо об’єктів нерухомого (рухомого) майна.