Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Триває кампанія з легалізації праці у будівництві

, опубліковано 24 березня 2020 о 12:55

На сьогодні вплив «тіньової» зайнятості і заробітної плати залишається болючим для наших громадян, тому державні органи проводять постійну роз’яснювальну роботу щодо необхідності детінізації ринку праці. Нещодавно відбувся черговий такий захід, за участі представників ГУ Держпраці у Донецькій області, у якому взяв участь начальник Селидівської ДПІ Покровсько – Добропільського управління ГУ ДПС у Донецькій області Босенко Євген.

В ході проведення заходів були відвідано будівельні об’єкти м. Селидового та роз’яснено працівникам будівельної галузі деякі аспекти трудового та податкового законодавства.

Державні службовці акцентували увагу на необхідності забезпечення оплати праці у розмірі, не менше встановленого законодавством. Проінформували, що працівники, які погоджуються одержувати заробітну плату в «конвертах», позбавляють себе соціальних виплат та гарантій. Також, враховуючи, що будівництво є однією із найбільш травмонебезпечних сфер господарювання, наголосили на необхідності забезпечення всіма працівниками заходів індивідуальної безпеки при виконанні робіт. Крім цього, користуючись нагодою, нагадали про необхідність дотримання працівниками норм особистої гігієни з метою профілактики зараження короновірусом.

Пам’ятаймо, що повага до себе починається з шанування законів своєї держави.