Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Боротьба з нелегальною найманою працею в Дружківці триває

, опубліковано 21 лютого 2020 о 16:08

Фахівці Костянтинівсько-Дружківського управління ГУ ДПС у Донецькій області разом з представниками Держпраці, Пенсійного фонду та органами місцевого самоврядування, на виконання доручення Прем’єр-міністра України О. Гончарука від 22.01.2020 № 2313/0/1-20 продовжують відвідувати підприємців з метою роз’яснення порядку оформлення найманих працівників, порядку нарахування заробітної плати та сплати податків і зборів, необхідності дотримання вимог трудового законодавства та виявлення порушників. Посилену роботу проводять серед підприємців, які здійснюють діяльність у сфері торгівлі, тимчасового розміщення та організації харчування.

З початку кампанії було здійснено 5 спільних заходів під час яких було відвідано 24 об’єкти торгівлі та харчування. Під час зустрічей податківці розповідали про безкоштовний мобільний додаток «Legal ZrPlat», за домогою якого можна самостійно повідомити про порушення трудового законодаства.

На разі, перевірки по дотриманню трудового законодавства триватимуть, а за виявленні порушенння роботодавцям доведеться сплатити значні суми штрафів, передбачені законом.

 Податківці наголошують про необхідність дотримання трудового законодавства та закликають роботодавців оформити належним чином трудові відносини з працівниками.