Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про індексацію нормативної грошової оцінки земель за 2019 рік

, опубліковано 16 січня 2020 о 14:57

Маріупольське управління Головного управління ДПС у Донецькій області повідомляє, що відповідно до абзацу другого п. 289.1 ст. 289 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері земельних відносин, здійснює управління у сфері оцінки земель та земельних ділянок.     

Пунктом 289.2 ст. 289 ПКУ визначено, що центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері земельних відносин, за індексом споживчих цін за попередній рік щороку розраховує величину коефіцієнта індексації нормативної грошової оцінки земель, на який індексується нормативна грошова оцінка сільськогосподарських угідь, земель населених пунктів та інших земель несільськогосподарського призначення за станом на 1 січня поточного року, що визначається за формулою:     Кi = І:100, де І – індекс споживчих цін за попередній рік.

Пунктом 9 підрозд. 6 розд. XX «Перехідні положення» ПКУ визначено, що індекс споживчих цін за 2017 – 2023 роки, що використовується для визначення коефіцієнта індексації нормативної грошової оцінки сільськогосподарських угідь, земель населених пунктів та інших земель несільськогосподарського призначення, застосовується із значенням 100 відсотків.

Отже, для обчислення податкових зобов’язань з плати за землю на 2020 рік значення коефіцієнта індексації нормативної грошової оцінки земель за 2019 рік становить 1,0 (в тому числі для земель сільськогосподарського призначення, які не відносяться до сільськогосподарських угідь).