Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про податкову знижку йшлося під час тематичного семінару

, опубліковано 15 листопада 2019 о 15:06

Днями Слов’янсько-Лиманським управлінням Головного управління ДПС у Донецькій області проведено семінар для платників податків. Темою семінару стало проведення інформаційно-роз’яснювальної кампанії щодо права платників на податкову знижку.

Начальник відділу адміністрування податків і зборів з фізичних осіб Юрій Шарабан нагадав присутнім про обов’язок подання декларацій та використання права на податкову знижку.

Присутнім наголошено, що податкова знижка для фізичних осіб, які не є суб’єктами господарювання, – це документально підтверджена сума (вартість) витрат платника податку на доходи фізичних осіб – резидента у зв’язку з придбанням товарів (робіт, послуг) у резидентів – фізичних або юридичних осіб протягом звітного року, на яку дозволяється зменшення його загального річного оподатковуваного доходу, одержаного за наслідками такого звітного року у вигляді заробітної плати, у випадках, визначених ПКУ (п.п. 14.1.170 п. 14.1 ст. 14 ПКУ). 

Підстави для нарахування податкової знижки із зазначенням конкретних сум відображаються платником податку у річній податковій декларації про майновий стан і доходи (далі – Декларація), яка подається по 31 грудня включно наступного за звітним податкового року (п.п. 166.1.2 п. 166.1 ст. 166 ПКУ).

Якщо платник податку до кінця податкового року, наступного за звітним не скористався правом на нарахування податкової знижки за наслідками звітного податкового року, таке право на наступні податкові роки не переноситься

Додатково присутнім було наголошено на комплексі заходів, спрямованих на детінізацію ринку праці та контролю за оформленням трудових відносин із найманими працівниками, зокрема, на необхідності дотримання мінімальних гарантій в оплаті праці та посиленні відповідальності роботодавців за порушення норм трудового законодавства.

Наприкінці  заходу всі присутні отримали вичерпні відповіді на свої запитання..