Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Актуальні питання «Гарячої» телефоної лінії для платників Великоновосілківського району питань «Подання звітності в електронному вигляді» у жовтні

, опубліковано 30 жовтня 2019 о 14:43

На запитання громадян, з якими вони звернулись на «гарячу» телефонну лінію, відповідав старший державний інспектор Великоновосілківської державної податкової інспекції Мар’їнського управління Головного управління ДПС у Донецькій області Володимир Папазов.

  1. 1.      Запитання:

Як надати інформацію про ключ кваліфікованого електронного підпису (далі – ключ КЕП) , якщо отримано нові ключі КЕП, а по старим закінчився термін дії?

Відповідь.

Треба увійти до Електронного кабінету платника за адресом https://cabinet.tax.gov.ua,  заповнити та надіслати до ДПС форму J1392001 «Заява про приєднання до договору про визнання електронних документів», яка підписується новим ключем КЕП керівника та печатки. Після отримання позитивної квитанції заповнити та надіслати форму J1391103 «Повідомлення щодо надання інформації щодо електронного цифрового підпису» про ключ КЕП головного бухгалтера. Після отриманні позитивної квитанції Ваша організація знову набуде статус «Суб’єкт електронного документообігу».

2.Запитання .

Яким чином зареєструватися за неосновним місцем обліку?

Відповідь.

Для реєстрації за неосновним місцем обліку треба подати або заяву за формою №17-ОПП або повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність, за формою №20-ОПП. Зробити це можна і в електронному вигляді.

Згідно з абз. 1 п. 7.2 розд. VII Порядку №1588 для взяття на облік за неосновним місцем обліку платник податків зобов’язаний протягом 10 робочих днів після створення відокремленого підрозділу, реєстрації рухомого чи нерухомого майна чи відкриття об’єкта чи підрозділу, через які провадиться діяльність або які підлягають оподаткуванню чи пов’язані з оподаткуванням, подати до відповідного контролюючого органу заяву про взяття на облік за неосновним місцем обліку за формою №17-ОПП.

Заява за ф. №17-ОПП може бути подана як до контролюючого органу за неосновним місцем обліку, так і до контролюючого органу за основним місцем обліку.

Повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність за формою №20-ОПП згідно з додатком 10 до Порядку №1588 подається протягом 10 робочих днів після їх реєстрації, створення чи відкриття до контролюючого органу за основним місцем обліку платника податків.

Якщо платник податків визначив контролюючий орган, у якому бажає стати на облік за неосновним місцем обліку, у повідомленні за ф. №20-ОПП, платник податків звільняється від обов’язку подання до контролюючого органу заяви за ф. №17-ОПП.