Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Проведення робочої зустрічі щодо особливостей застосування РРО/ПРРО з підприємцями Олександрівської та Новодонецької СТГ

, опубліковано 27 грудня 2023 о 12:06

 У Центрі обслуговування платників Олександріваської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Донецькій області відбулась чергова зустріч з платниками податків.  

Під час заходу старший державний інспектор ДПІ Людмила Гойдик розповіла присутнім про обов’язок суб’єктів господарювання застосовувати реєстратори розрахункових операцій (далі – РРО) чи програмні РРО (далі – ПРРО) при проведенні готівкових розрахунків. При виборі програмного РРО рекомендувала звернути увагу на безкоштовне сучасне програмне забезпечення від Державної податкової служби України, яке підтримує різні операційні системи, такі як Android, iOS, Windows, Web.

Також, фахівець зосередила увагу на тому, що щоденно засобами ПРРО необхідно створювати у електронній формі фіскальні звітні чеки та подавати їх до фіскального сервера засобами телекомунікації. На період відсутності зв’язку між програмним РРО та фіскальним сервером ДПС проведення розрахункових операцій здійснюється в режимі офлайн. Такий режим може тривати не більше 36 годин. У цей період створюються електронні розрахункові документи, яким присвоюються фіскальні номери із діапазону фіскальних номерів, сформованих фіскальним сервером ДПС. Суб’єкт господарювання може використовувати такі фіскальні номери не більше 168 годин протягом календарного місяця. На період виходу з ладу програмного РРО проведення розрахункових операцій не здійснюється до моменту усунення неполадок. 

Наприкінці заходу Людмила Гойдик проінформувала платників про важливість правильного заповнення реквізитів у фіскальному чеку та наслідки за їх не відображення, розмір штрафних санкцій за невидачу фіскальних чеків чи здійснення торгівлі без РРО, відповіла на запитання присутніх платників податків.