Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про особливості застосування РРО платниками єдиного податку під час зустрічей з підприємцями Покровська

, опубліковано 07 грудня 2023 о 11:02

 Фахівці Покровської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Донецькій області продовжують роз’яснювати підприємцям норми діючого законодавства стосовно застосування реєстраторів розрахункових операцій платниками єдиного податку. 

Днями, головна державна інспекторка Покровської ДПІ Людмила Олійник провела зустрічі з підприємцями безпосередньо на об’єктах торгівлі в місті Покровськ з метою надання практичної та роз’яснювальної допомоги в застосуванні касових апаратів. В ході бесід вона акцентувала увагу, що застосування РРО вимагає Закон України від 6 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», що підприємці – платники єдиного податку, які обрали другу, третю чи четверту групу, при здійсненні готівкових розрахунків повинні застосовувати касові апарати. Не застосовують реєстратори розрахункових операцій (касові апарати) підприємці першої групи спрощеної системи оподаткування.  

Спілкуючись з підприємцями, Людмила Олійник зауважила, що здійснюючи діяльність у населених пунктах із населенням більше ніж 25 тисяч осіб, при використанні РРО вони зобов’язані встановлювати платіжні термінали.  

Також звернула увагу, що платники податків при розрахунках зі споживачами поряд з традиційними касовими апаратами можуть застосовувати програмні РРО – сучасний аналог класичного касового апарату, який можна встановити на комп’ютер, смартфон чи планшет.  Перевагами програмних РРО є швидка реєстрація каси – в електронному вигляді подається лише одна форма 1-ПРРО, автоматичне формування Z-звіту та його реєстрація в ДПС та реєстрація чеків безпосередньо в ДПС, без інформаційного еквайра. ПРРО автоматично оновлюється та не потребує сервісного обслуговування.