Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Обирайте безкоштовний ПРРО від ДПС та перетворюйте будь-який гаджет на касовий апарат

, опубліковано 01 грудня 2023 о 10:57

 Працівники Покровської ДПІ в приміщенні Центру обслуговування платників продовжують надавати практичну допомогу підприємцям в питаннях застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій. 

Обов’язок використання РРО з 01.01.2022 року для практично всіх категорій підприємців спонукала їх постати перед вибором: який обрати РРО, класичний чи програмний? Яка різниця між РРО та ПРРО? Що потрібно знати про ПРРО і як ним користуватись – розбирались підприємці і головна державна інспекторка Покровської ДПІ Ірина Денисенко.

В ході бесіди підприємцям було наголошено, що ДПС було розроблено і успішно застосовується безкоштовне програмне забезпечення - ПРРО, який працює у вигляді комп'ютерної програми або мобільного додатка, що встановлюється на будь-який зручний гаджет. Спочатку це було звичайне ПЗ яке встановлювалось лише на WINDOWS чи ANDROID. Нещодавно податковою  створена і запрацювала  вебверсія програмного РРО, яка встановлюється на будь який пристрій, в який можна входити з будь якої точки світу, абсолютно віддалено і це дуже зручно. Інтерфейс досить зручний, лаконічний, не має нічого зайвого. Саме вебверсія від податкової  безкоштовна та найбільш зручна, створена переважно для мікро та малого бізнесу, який працює у сфері торгівлі та надання послуг і є хорошим конкурентом для приватних розробників  ПРРО.

Резюмуючи, Ірина Денисенко зауважила підприємцям, що зручні сервіси у мобільному – це нагальна потреба під час дії воєнного стану в країні.

Сучасні та зручні застосунки від ДПС допоможуть дотримуватися вимог податкового законодавства, не обтяжуючи бізнес додатковими витратами, і захистять покупців від втрати чеків.