Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Олександрівська ДПІ: роз'яснення для новостворених ФОП щодо фіскалізації готівкових розрахунків

, опубліковано 29 листопада 2023 о 15:40

Олександрівська ДПІ Головного управління ДПС у Донецькій області систематично проводить роз’яснювальні заходи для платників податків. 

Так, днями фахівці ДПІ провели чергову зустріч з новоствореними платниками податків фізичними особами – підприємцями. Говорили про особливості та переваги використання реєстраторів розрахункових операцій (далі – РРО).

  У ході зустрічі податківці наголосили, що з 1 січня 2022 року використання РРО стало обов’язковим для всіх платників єдиного податку ІІ-ІV груп оподаткування.  

Акцентували увагу, що сьогодні на ринку є вже великий вибір відповідних програм, як безкоштовних від податкової служби, так і альтернативних від комерційних розробників. Рекомендували скористатися відповідним програмним РРО (далі – ПРРО) з вебпорталу ДПС https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/. Це просто, зручно та без додаткових витрат, що є важливо для підприємця. 

Підкреслили, використання ПРРО має багато переваг. Наприклад, ПРРО взагалі не потрібно сервісне обслуговування, сертифікація або проходження експертиз. Реєстрація та подальша робота відбуваються виключно в електронній формі, без контактів з податківцями. Друкувати паперові чеки також не потрібно, достатньо чеків електронних. Не потрібна і книга обліку розрахункових операцій.

Також, податківці інформували платників про розмір штрафних санкцій на невидачу фіскальних чеків чи здійснення торгівлі без РРО. 

Нагадали, що у разі виникнення питань щодо ПРРО, платники можуть отримати інформаційну підтримку в Центрі обслуговування платників  за місцем реєстрації чи звернутись до осіб, відповідальних за взаємодію із суб’єктами господарювання під час впровадження РРО/ПРРО Головного управління ДПС у Донецькій області за телефоном - (097) 520-35-94.