Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Допомога НАЗК для декларантів: читай та дій

, опубліковано 29 січня 2024 о 14:39

Головне управління ДПС у Донецькій області нагадує державним службовцям та іншим декларантам, що 31 січня 2024 року завершується кампанія декларування за 2021-2022 роки. Щоб полегшити процес подання декларацій, Національне агентство з питань запобігання корупції підготувало:

 

Посібник декларанта з актуальними роз'ясненнями

Розʼяснення з питань декларування тепер і в зручному форматі посібника https://bit.ly/3OfgN1c

Тут ви знайдете необхідну інформацію про:

▪ правильне подання декларації;

▪ подання повідомлення про суттєві зміни в майновому стані;

▪ повідомлення про відкриття валютного рахунку.

Також тут є відповіді на найпопулярніші запитання декларантів.

Варто зазначити, що посібник актуальний станом на 10 січня 2024 року. Національне агентство періодично оновлює роз’яснення відповідно до законодавчих змін та доповнює їх, ґрунтуючись на запитах декларантів.

 

Функцію "Дані для декларації" в системі подання

 Національне агентство постійно працює над вдосконаленням та полегшенням процесу заповнення декларації, тому розробило в Реєстрі декларацій спеціальну функцію «Дані для декларації», яка дозволить спростити процес заповнення декларації та уникнути помилок. За допомогою цієї функції за ініціативою декларанта на стадії створення чернетки декларації НАЗК збирає та передає декларанту в його особистий кабінет Реєстру декларацій інформацію (у вигляді, адаптованому до форми декларації) про наявні у нього активи, відомості про які містяться в реєстрах і базах даних, з якими у НАЗК є автоматизований обмін.

 

Відеоінструкції щодо заповнення декларації  https://www.facebook.com/NAZKgov/posts/pfbid02iPQPLSjMNuotdNjJckmubCoJ7mD1zpaFVznDSSWcScmvJMfXMjhHb1GNkTFuSQ18l

 

Консультації на гарячій лінії НАЗК (додатково працюватиме 31 січня з 09:00 до 22:00) Телефон контакт-центру НАЗК +38 (044) 200-06-94. У зв’язку з великою кількістю звернень очікування з'єднання зі спеціалістом може тривати понад 10 хвилин, а у випадку використання всіх телефонних ліній з’єднання може не відбутися. Також можливо направити офіційного листа на електронну пошту НАЗК info@nazk.gov.ua.

  НАЗК рекомендує користуватись роз’ясненнями у Базі знань НАЗК або у форматі посібника, а також звертатись до уповноваженого підрозділу з питань запобігання та виявлення корупції за місцем вашої роботи.

Також нагадуємо, про визначені  найпоширеніші порушення, яких допускаються декларанти при заповненні декларацій.

 

Перевірте свою декларацію та подайте її вчасно!