Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Обережно! Телефонне шахрайство

, опубліковано 02 лютого 2022 о 15:43

      Шановні платники! Головне управління ДПС у Донецькій області звертає увагу, що останнім часом збільшилась кількість випадків телефонного шахрайства. На жаль, велика кількість людей сьогодні стають жертвами “телефонних” злочинців. Аферисти намагаються вивідати особисті дані, отримати доступ до банківських сервісів потенційних жертв або змусити їх віддати гроші добровільно.       Вже були спроби шахрайства за телефонами:

        +380934824657, +380956297565, +380665321649.

        Найчастіше телефонні шахраї працюють групами, нерідко серед них є люди, які перебувають у місцях позбавлення волі, або спритні ділки з населених пунктів, на території яких органи державної впади України тимчасово не здійснюють свої повноваження (ДНР/ЛНР). 

        Шахрай може назватися будь-ким: співробітником банку, НБУ, пенсійного фонду, податкової служби, працівником поліції, комунальних служб, мобільного оператора, покупцем вашого товару тощо.

          Зловмисники телефонують суб'єктам господарювання і вимагають гроші (посилаючись на відому їм інформацію щодо підприємства або його керівника), використовуючи інформацію, яка знаходиться у відкритому доступі, так само як і контактні дані працівників податкової служби з проханнями посприяти у вирішенні певних питань, у тому числі і матеріальних. Ці «прохання» носять виключно шахрайський характер.

Шахраї дуже винахідливі та постійно вигадують нові схеми обману. Вмить визначити шахрая складно. І якими б обізнаними не були люди, нерідко вони стають жертвами вимагачів і віддають їм великі суми.

Вкотре наголошуємо, що посадові особи Головного управління ДПС у Донецькій області ні в якому разі не здійснюють подібні звернення, та спілкуються з представниками бізнесу лише в законному просторі.

Шановні громадяни, суб'єкти господарювання, податківці!

Будьте обачливими -  у разі отримання інформації про такі пропозиції, у разі одержання подібних дзвінків або повідомлень від псевдоподатківців або вчинення противоправних дій працівниками податкової служби Донецької області, просимо про кожний такий випадок інформувати правоохоронні органи або «Пульс» ДПС України за телефоном: +380800501007.

Дізнавайтеся про всі новації податкового законодавства на офіційній сторінці ГУ ДПС у Донецькій області у мережі Facebook.

Підписатися на Facebook 

fb.com/TaxUkraine

www.facebook.com/tax.donetsk

Підписатися на Telegram-канал

t.me/tax_gov_ua

Підписатися на YouTube

youtube.com/TaxUkraine

youtube.com/c/ДПСуДонецькійобласті

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно і безпечно за допомогою сервісу «InfoTAX» t.me/infoTAXbot