Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківцями Донеччини за 12 місяців 2021 року надано понад 168 тис. адміністративних послуг платникам податків.

, опубліковано 11 січня 2022 о 15:33

Для платників податків на території Донецької області функціонує 21 центр обслуговування платників, в яких надаються адміністративні послуги, приймається звітність та звернення від платників, надаються усні консультації.

У центрах обслуговування платників області в 2020 році суб’єктам звернень надавали 40 адміністративних послуг, та вже в 2021 році суб’єкти звернень мали можливість отримати 77 адміністративних послуг.

З початку 2021 року Головним управлінням ДПС у Донецькій області за зверненнями платників податків надано 168,4 тис. адміністративних послуг. В електронному вигляді засобами електронного зв’язку з дотриманням вимог законів України «Про електронні документи та електронний документообіг» та «Про електронні довірчі послуги» в 2021 році надано адміністративних послуг на 14, 4% більше, ніж за 2020 рік.

Найпоширеніша адміністративна послуга – це видача карток платника податків про реєстраційний номер облікової картки в Державному реєстрі фізичних осіб-платників податків. За 12 місяців п.р. надано понад 72 тис. таких послуг. Їх частка становить понад 43% від усіх адміністративних послуг.

Майже 30 тис. платників отримали відомості з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків.

Зареєстровано майже 9,8 тис. платників єдиного податку, що на 7,7 % більше, ніж за 2020 рік та надано понад 17 тис. витягів з реєстру платників єдиного податку, що на 19,7 % більше, ніж за 2020 рік.

Також запитуваною суб’єктами господарювання є послуга з реєстрації книг обліку розрахункових операцій – надано понад 9,4 тис. таких послуг.

Довідки про відсутність заборгованості з платежів, що контролюються податковими органами, є також актуальними для платників податків: з початку року надано понад 7 тис. таких довідок.

Крім того видано понад 4,9 тис. ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та 4,2 тис. ліцензій на право роздрібної торгівлі тютюновими виробами.

На  період дії карантину  рекомендуємо платникам податків здійснювати візит до центрів обслуговування платників Донецької області (далі - ЦОП) за попереднім записом на конкретну годину прийому. З телефонами, за якими здійснюється попередній запис у ЦОП, можна ознайомитись на субсайті Головного управління ДПС у Донецькій області за посиланням https://dn.tax.gov.ua/okremi-storinki/tsentri-obslugovuvannya-platnikiv-poda/219448.html у банері ЦОП натиснувши (завантажити).