Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Донеччина: з початку року виявлено 114 фінансових злочинів, які завдали державі збитків на 10 млрд гривень

, опубліковано 18 жовтня 2021 о 14:39

Управлінням боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, ГУ ДПС у Донецькій області за січень – вересень 2021 року складено 114 матеріалів з ознаками кримінальних правопорушень, у тому числі:

-         за статтею 209 Кримінального кодексу України «Легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом» - 76 матеріалів, по яким сума виявлених легалізованих доходів склала 7,9 млрд гривень;

-         за ознаками предикатних злочинів «Суспільно небезпечні протиправні діяння, що передували легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом» - 122 матеріали, загальна сума встановлених збитків по яким склала 10,1 млрд гривень.

У ході проведених перевірок осіб, що можуть бути пов’язані з легалізацією (відмиванням) доходів, одержаних злочинним шляхом, виявлено факти мінімізації податкових зобов’язань як своїх контрагентів, так і наступних покупців по ланцюгу постачання, а також введення у легальний обіг своїх  покупців активів, походження яких не встановлено.

Усі матеріали передані до правоохоронних органів для прийняття рішення згідно з Кримінальним процесуальним кодексом України.

На теперішній час за результатами розгляду зазначених матеріалів 101 з них було приєднано до кримінальних проваджень. Крім того, до Єдиного реєстру досудових розслідувань правоохоронними органами внесені відомості щодо 4 кримінальних правопорушень.

Підписатися на Facebook 

fb.com/TaxUkraine

www.facebook.com/tax.donetsk

Підписатися на Telegram-канал

t.me/tax_gov_ua

Підписатися на YouTube

youtube.com/TaxUkraine

youtube.com/c/ДПСуДонецькійобласті

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно і безпечно за допомогою сервісу «InfoTAX» t.me/infoTAXbot