Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Плата за землю збагатила місцеві бюджети Донеччини на 964 млн гривень

, опубліковано 06 жовтня 2021 о 14:37

За дев’ять місяців 2021 року місцеві бюджети Донецької області отримали 964,1 млн грн плати за землю.

Переважну частину надходжень до місцевої казни забезпечують платники - юридичні особи, які за січень-вересень поточного року вже перерахували 797,9 млн грн земельного податку та орендної плати за землі державної та комунальної власності.

В свою чергу, фізичні особи перерахували 166,2 млн грн, у порівнянні з 2020 роком приріст додаткових надходжень до місцевих бюджетів склав 9 млн грн, або 6 відсотків.

Плата за землю за показником найбільших надходжень до місцевих бюджетів у 2021 році посідає друге місце. За результатами січня-вересня поточного року загальна питома вага плати за землю у надходженнях місцевих бюджетів складає 9 відсотків.

За територіальною приналежністю найбільші надходження земельного податку сплачено за землі м. Маріуполя – 210,9 млн грн, землекористувачі м. Слов’янськ поповнили місцеві бюджети на 110 млн грн, а м. Бахмут – на 104,6 млн гривень.

Податкова служба Донеччини нагадує, що плата за землю включає в себе два види обов’язкових платежів – земельний податок та орендну плату. Перший сплачують власники землі та землекористувачі, другий – орендарі земельних ділянок, як фізичні, так і юридичні особи.

 

 

Підписатися на Facebook 

fb.com/TaxUkraine

www.facebook.com/tax.donetsk

Підписатися на Telegram-канал

t.me/tax_gov_ua

Підписатися на YouTube

youtube.com/TaxUkraine

youtube.com/c/ДПСуДонецькійобласті

 

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно і безпечно за допомогою сервісу «InfoTAX» t.me/infoTAXbot