Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Місцеві бюджети Донеччини у 2021 році на соціальні потреби отримали більше 7 мільярдів гривень

, опубліковано 22 липня 2021 о 09:38

За січень-червень 2021 року місцеві бюджети Донеччини поповнилися на 7 млрд 319 млн грн, що на 1,3 млрд грн більше за показники минулого року – повідомив в.о. начальника Головного управління ДПС у Донецькій області Віталій Долгальов.

Як і торік, головним джерелом наповнення місцевої казни Донецької області залишається податок на доходи фізичних осіб (73%). З початку року цього податку мобілізовано 5,3 млрд грн, що на 854,1 млн грн більше минулорічних показників за аналогічний період.

Друге місце в наповненні місцевої казни займає плата за землю (8%), надходження якої з початку року становлять 586 млн гривень.

Крім того, представники спрощеної системи оподаткування перерахували до бюджету єдиного податку 520,8 млн грн (7%), що на 59,6 млн грн більше аналогічного періоду минулого року.

Більшу частину відрахувань, за традицією, забезпечили платники м. Маріуполя – 2 млрд 471 млн грн (що складає більше третини усіх надходжень до місцевих бюджетів – 34%), підприємці м. Покровськ поповнили бюджет на 950,2 млн грн (13%), м. Краматорськ – 782,1 млн грн (11%), м. Слов’янськ – 635,4 млн грн (9%) та м.Бахмут – 625,5 млн грн (9 відсотків).

Як зауважив Віталій Долгальов, додаткові кошти, що надходять на рахунки місцевих громад Донеччини, працюють на поліпшення соціальних умов мешканців регіону. Досягти таких показників було б неможливо тільки зусиллями працівників податкової служби області без тісної співпраці з платниками та органами місцевого самоврядування.

Підписатися на Facebook 

fb.com/TaxUkraine

www.facebook.com/tax.donetsk

Підписатися на Telegram-канал

t.me/tax_gov_ua

Підписатися на YouTube

youtube.com/TaxUkraine

youtube.com/c/ДПСуДонецькійобласті

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно і безпечно за допомогою сервісу «InfoTAX» t.me/infoTAXbot