Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У червні 2021 року Головним управлінням ДПС у Донецькій області надано майже 14 тис. адміністративних послуг платникам податків Донецької області.

, опубліковано 12 липня 2021 о 16:51

Для суб’єктів звернень – фізичних та юридичних осіб у Донецькій області функціонує 21 центр обслуговування платників (далі – ЦОП), в яких сервісне обслуговування здійснюється з урахуванням карантинних обмежень, які впроваджені на виконання доручень Уряду та ДПС України.

У центрах обслуговування платників області суб’єкти звернень мають можливість отримати 77 адміністративних послуг, з яких 51 – безоплатна послуга, та 26 – платних.

У червні 2021 року до Головного управління ДПС у Донецькій області (далі – ГУ ДПС) надійшло 14047 звернень від громадян та суб’єктів підприємницької діяльності щодо надання адміністративних послуг. За результатами їх розгляду відвідувачам ЦОП надано 13845 адміністративних послуг, що на 2022 послуги більше, ніж у травні поточного року.

Взагалі, за шість місяців п.р. платникам податків надано 83186 адміністративних послуг.

У першому півріччі цього року найбільш популярними були послуги з видачі картки платника податків, внесення до паспорта громадянина України (у формі книжечки) даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків (далі – ДРФО) та видача відомостей з ДРФО про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків. У січні - червні 2021 року видано 33105 таких карток та 17440 відомостей про доходи.

Крім того, протягом 6 місяців 2021 року було зареєстровано 4513 платників єдиного податку та надано 8146 тис витягів з реєстру платників єдиного податку.

Також запитуваною  суб’єктами господарювання є послуга з реєстрації книг обліку розрахункових операцій. У цьому році  надано 4688 таких послуг.

Видано 2607 ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та 2154 ліцензії на право роздрібної торгівлі тютюновими виробами. За заявами суб’єктів господарювання анульовано  603 ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями і 501 ліцензію на право роздрібної торгівлі тютюновими виробами.

Ознайомитись з інформацією про порядок надання адміністративних послуг, режим доступу до приміщень, в яких здійснюється прийом суб'єктів звернень, наявність сполучення громадського транспорту, під'їзні шляхи, місця паркування, а також отримати бланки заяв на адміністративні послуги можна на субсайті Головного управління ДПС у Донецькій області (https://dn.tax.gov.ua/diialnist/mistsya-nadannya-administrativnih-poslu/).