Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Донеччині стало на 1,3 тисячу нових платників більше

, опубліковано 18 листопада 2020 о 09:54

Як повідомили в управлінні електронних сервісів Головного управління ДПС у Донецькій області, станом на 1 листопада 2020 року на обліку в органах податкової служби регіону перебуває 201 091 платник податків. Це на 1,3 тис. платників (0,7%) більше, ніж на початок року. Із загальної кількості суб’єктів господарювання 80 763 – юридичні особи, 118 337 – фізичні  особи-підприємці та 1991 особа, яка здійснює незалежну професійну діяльність.

За десять місяців 2020 року виявили бажання розпочати власну справу 9501 платник, у тому числі 1542 юридичні особи та 7959 фізичних осіб-підприємців.

У стані припинення перебуває майже 15,2 тис. юридичних осіб. В той же час 6,9 тис. фізичних осіб припинили підприємницьку діяльність.

Якщо говорити про платників податку на додану вартість, то станом на 1 листопада цього року у відповідному реєстрі перебуває 6375 юридичних осіб та 612 фізичних осіб-підприємців.

У Державному реєстрі фізичних осіб-платників податків станом на початок листопада поточного року обліковано понад 4 млн 112 тис. фізичних осіб Донеччини. Протягом січня-жовтня 2020 року в ДРФО області зареєстровано 12650 громадян, з них 379 іноземців.

В окремому реєстрі ДРФО перебуває на обліку 9558 мешканців Донеччини, які через свої релігійні переконання відмовилися від присвоєння їм номера облікової картки платника податків та обліковуються у згаданому реєстрі за прізвищем, ім’ям, по батькові та серією і номером паспорту.

Як зазначила Ірина Долозіна, платники податків все більше надають перевагу користуванню електронними сервісами ДПС. В період пандемії коронавірусу особливо актуальна цифровізація та максимальне переведення послуг в електронний формат. На вебпорталі ДПС України функціонує чимало електронних сервісів, зокрема «Електронний кабінет», за допомогою якого можна дистанційно звітувати та спілкуватись з податковою.

Також Міністерством цифрової трансформації України разом з податковою службою вже впроваджено онлайн-послуги для бізнесу. На сьогодні в Україні доступна найшвидша реєстрація суб’єктів підприємницької діяльності — за 15 хвилин можна відкрити ФОП на порталі Дія, не виходячи з дому.

 

Податкова Донеччини нагадує корисні посилання на офіційні сторінки Державної податкової служби України: Telegram - t.me/tax_gov_ua, Facebook - fb.com/TaxUkraine, YouTube - youtube.com/TaxUkraine.

Крім того, у нас теж є YouTube-канал  https://www.youtube.com/channel/UCzcW1e1XnPo_Qc6oV6XP3YQ

Підписуйтесь на офіційні канали податкової служби, щоб не пропустити важливе!