Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Донеччині єдиного податку сплачено майже 645 мільйонів гривень

, опубліковано 15 вересня 2020 о 10:48

Єдиний податок від малого підприємництва належить до тих податкових платежів, надходження яких системно забезпечують життєдіяльність територіальних громад.

Суб’єкти господарювання Донеччини, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, за січень-серпень 2020 року сплатили до місцевих бюджетів області 644,7 млн грн єдиного податку, що на 5% перевищує минулорічні показники. За рахунок такого приросту місцеві громади отримали на 30,9 млн грн більше, ніж у січні-серпні 2019 року. Фізичними особами-підприємцями сплачено до місцевих бюджетів 472,4 млн грн єдиного податку, натомість юридичними особами перераховано до місцевої казни 172,3 млн гривень.

Нагадуємо, що фізичні особи-підприємці – платники єдиного податку першої і другої груп, які не використовують працю найманих осіб, звільняються від сплати єдиного податку протягом одного календарного місяця на рік на час відпустки, а також за період хвороби, підтвердженої копією листка (листків) непрацездатності, якщо вона триває 30 і більше календарних днів.

Щоб скористатись таким правом, вищезазначеним платникам необхідно подати до територіального органу ДПС заяву у довільній формі з інформацією про період запланованої відпустки чи терміни втрати працездатності.