Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У серпні 2020 року Головним управлінням ДПС у Донецькій області надано понад 17,2 тисяч адміністративних послуг

, опубліковано 11 вересня 2020 о 11:54

У серпні 2020 року до Головного управління ДПС у Донецькій області (далі – ГУ ДПС) надійшло більше 17,5 тисяч звернень щодо надання адміністративних послуг. З них понад 15,8 тисяч звернень надійшло у паперовому вигляді безпосередньо до центрів обслуговування платників та майже 1,7 тисяч – в електронному вигляді засобами електронного зв’язку з дотриманням вимог законів України «Про електронні документи та електронний документообіг» та «Про електронні довірчі послуги».

За результатами їх розгляду відвідувачам центрів обслуговування платників надано 17 226 адміністративних послуг, що на 4,6% більше, ніж у липні поточного року.

Водночас суб’єктам звернень відмовлено в наданні 166 адміністративних послуг у зв’язку з не дотриманням відповідних умов для їх отримання, що становить менше 1 відсотка від загальної кількості звернень щодо надання адміністративних послуг.

У серпні п.р. платники податків найчастіше звертались за отриманням адміністративних послуг з видачі  картки платника податків про реєстраційний номер облікової картки платника податків (7199 або 42% від наданих адміністративних послуг) та за відомостями з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків  (5352 або 31%).

Серед платників податків не втрачають свою популярність адміністративні послуги з видачі довідки про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи  (видано 758 довідок), видачі витягів з реєстру платників єдиного податку (727), реєстрації книг обліку розрахункових операцій (712), реєстрації платників єдиного податку (522), реєстрації книг обліку доходів та книг обліку доходів і витрат платникам єдиного податку (516).

Крім того видано 347 ліцензій на роздрібну торгівлю алкогольними напоями та 281 ліцензію на реалізацію тютюнових виробів. За заявами суб’єктів господарювання анульовано 44 ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями і 26 ліцензій на право роздрібної торгівлі тютюновими виробами.

Всього за вісім місяців 2020 року платникам надано майже 122,4 тисяч адміністративних послуг, що на 17% менше, ніж за аналогічний період 2019 року.

       У зв’язку зі спалахом та розповсюдженням коронавірусної інфекції просимо за можливості зменшити відвідування центрів обслуговування платників та користуватись сервісом «ЕК для громадян» в Електронному кабінеті (https://cabinet.tax.gov.ua/individual).

Наприклад, режим  «Облікова картка фізичної особи – платника податків (1ДР)» надає можливість створити та подати заяву на реєстрацію особи (в тому числі народженої дитини) в Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків (далі - ДРФО).

Режим «Заява про внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб (5ДР)» надає можливість створити та подати заяву у разі зміни адреси реєстрації або прізвища, імені та по батькові у Картці платника податків про присвоєний реєстраційний номер.

Режим «Запит про суми виплачених доходів»  надає можливість створити,  подати запит  та отримати відомості про суми виплачених доходів та утриманих податків з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків. Відомості в електронному вигляді надаються за останні три роки (по квартально).

Нагадуємо, що вхід до приватної частини Електронного кабінету здійснюється після проходження користувачем електронної ідентифікації онлайн з використанням кваліфікованого електронного підпису будь-якого акредитованого центру сертифікації ключів – кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг або через Інтегровану систему електронної ідентифікації - id.gov.ua  (MobileID та BankID).