Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податковою Донеччини виявлено нереальних господарських операцій на 6 мільярдів гривень

, опубліковано 24 червня 2020 о 13:36

Першочергова робота сучасного аудиту спрямована саме на упередження ризикових операцій на етапах ранньої діагностики, доведення таких транзакцій платнику податків для добровільної відмови від роботи із «сумнівними» контрагентами.

З цією метою фахівцями управління податкових перевірок, трансфертного ціноутворення та міжнародного оподаткування ГУ ДПС у Донецькій області робиться аналіз постачальників на предмет походження товарів, послуг, які вони в подальшому реалізують підприємствам Донецького регіону. 

Наступний етап – проведення співбесід з представниками підприємств, у яких виявлено ризики ймовірного ухилення від сплати податків. З початку року за результатами проведеної роботи в цьому напрямку 28 підприємств добровільно відмовились від сумнівного схемного кредиту шляхом надання уточнюючих розрахунків на суму ПДВ 725,7 тис. грн, із яких сплачено до бюджету - 291,2 тис. гривень.

Однак є і несумлінні платники податків, до яких застосовуються усі заходи в межах діючого законодавства. Так, за майже півроку фахівцями Податкової Донеччини виявлено нереальних господарських операцій на суму 6,3 млрд грн, за якими складені податкові інформації та спрямовані за місцем реєстрації покупців для подальшого відпрацювання. За результатами перевірок донараховано 351,1 млн грн, в тому числі ПДВ – 287,4 млн грн, податку на прибуток – 63,7 млн грн, зменшено залишок від’ємного значення з ПДВ – на 16,9 млн грн, зменшено збитків підприємств – на 12,9 млн гривень. Держбюджет Донецького регіону додатково вже отримав 7,2 млн грн, з яких податок на прибуток склав 6,5 млн грн, ПДВ – 0,7 млн гривень.