Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Майже 48 мільйонів гривень надійшло до місцевих бюджетів від аграріїв Донеччини

, опубліковано 02 квітня 2020 о 10:53

Сплативши у січні-березні 2020 року єдиний податок, агровиробники Донеччини вже поповнили місцеві бюджети області на 47,6 млн гривень.

У територіальному розрізі лідерами зі сплати єдиного податку IV групи є, як і в минулому році, сільськогосподарські підприємства Мар`їнського району, які перерахували до місцевого бюджету 9,9 млн гривень. Аграрії м. Волноваха та Волноваського району сплатили 6,8 млн грн єдиного податку, а платники м. Покровськ та Покровського району забезпечили надходження до місцевого бюджету громади у розмірі майже 6 млн гривень.

Податкова служба Донеччини нагадує, що спрощена система IV групи – це особлива група, де можуть перебувати тільки сільськогосподарські товаровиробники. Ставка цього податку залежить від категорії земель (або водного фонду) та їх розташування (рілля, сіножаті і пасовища, багаторічні насадження, сільгоспугіддя, що перебувають в умовах закритого ґрунту тощо). Розмір сільгоспподатку розраховується у відсотках від бази оподаткування, тобто, від площі земельних ділянок.

Податок сплачується щоквартально протягом 30 календарних днів, що настають за останнім календарним днем податкового (звітного) кварталу, у таких розмірах:

у І та ІІ кварталі – по 10%, у ІІІ кварталі – 50%, у ІV кварталі – 30 відсотків.