Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Ліцензування підакцизних товарів поповнило місцеві бюджети Донеччини на майже 8 млн гривень

, опубліковано 31 березня 2020 о 10:29

З початку 2020 року до місцевих бюджетів Донецької області надійшло 7,7 млн грн сплати за ліцензії на право роздрібної та оптової торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами, що на 20% більше за минулорічні показники.

За інформацією управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ ДПС у Донецькій області, станом на 1 березня 2020 року на території області діє 8141 ліцензія на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами.

Головне управління ДПС у Донецькій області акцентує увагу суб’єктів господарювання, що їх легковажне ставлення до заборони продажу алкогольних та тютюнових виробів неповнолітнім не тільки веде до чималих штрафів – водночас у такого підприємця анулюється ліцензія на продаж алкогольних та тютюнових виробів.

Так, з початку року відпрацьовано 31 матеріал по суб’єктам господарювання з виявленими фактами продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років. До несумлінних підприємців, які здійснювали такий продаж, застосовано фінансові штрафні санкції на загальну суму 197,2 тис. грн та анульовані ліцензії.