Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Донеччині у січні-лютому 2020 року до державного бюджету надійшло майже 72 млн грн акцизного податку

, опубліковано 27 березня 2020 о 11:35

За інформацією Головного управління ДПС у Донецькій області, впродовж двох місяців 2020 року робота за напрямом контролю у сфері обігу підакцизних товарів була спрямована на підвищення ефективності контролю за виробництвом та обігом спирту, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, пального, протидії незаконному обігу цієї продукції.

За результатами роботи з початку року до бюджетів усіх рівнів забезпечено надходження акцизного податку в цілому 71,8 млн грн, у тому числі до державного бюджету – 28,1 млн грн; надійшло акцизного податку з роздрібної торгівлі підакцизними товарами до місцевих бюджетів в сумі 43,7 млн гривень. Крім того, надійшло плати за ліцензії на право виробництва, оптової та роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами - в сумі 7,7 млн грн, плати за ліцензії на право виробництва, оптової та роздрібної торгівлі пальним та його зберігання – 0,5 млн. гривень.

За результатами моніторингу декларацій акцизного податку, повноти і своєчасності сплати задекларованих зобов’язань, дотримання порядку реєстрації платників акцизного податку з пального, ведення обліку акцизних накладних у системі електронного адміністрування реалізації пального складено 47 актів камеральних перевірок на суму штрафних (фінансових) санкцій з акцизного податку 0,1 млн гривень.