Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Протягом 2019 року надходження за рахунок погашення боргу склали більше 830 млн гривень

, опубліковано 28 січня 2020 о 14:28

ГУ ДПС у Донецькій області продовжує системну роботу з платниками податків, які мають податковий борг. Завдяки проведеним заходам за 2019 рік податківці забезпечити надходження в рахунок погашення податкового боргу у розмірі 279,7 млн гривень. Також, значна увага приділяється погашенню заборгованості зі сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, сума надходжень по якому склала 552,2 млн гривень. Таким чином, надходження від погашення боргу за минулий рік склали 831,9 млн гривень.

Податкова Донеччини наголошує, що основним напрямом роботи податкової служби є надання допомоги платникам податків у сумлінному веденні господарської діяльності. Але, враховуючи наявність платників податків, які зневажливо ставляться до виконання своїх обов’язків та нехтують інтересами суспільства і держави, податкові органи вимушені використовувати комплекс заходів з погашення податкового боргу та заборгованості зі сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, передбачений чинним законодавством.

Вкотре нагадуємо, що сплата податків і зборів в порядку і розмірах, встановлених законом, є конституційним обов’язком, дотримання якого є необхідною вимогою для сталого та стабільного розвитку держави. Нехтування своєчасністю сплати податків та зборів неминуче приведе до застосування фінансових і штрафних санкцій та вжиття заходів з примусового погашення боргу.