Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Майже 966 мільйонів грн отримали місцеві громади Донеччини від представників малого бізнесу

, опубліковано 10 січня 2020 о 10:45

За 2019 рік платники, що обрали спрощену систему оподаткування обліку та звітності, перерахували до місцевих бюджетів 965,9 млн грн єдиного податку.

В порівнянні з минулорічними показниками загальна сума єдиного податку зросла на 16 відсотків. За рахунок такого приросту місцеві громади отримали на 130,7 млн грн більше, ніж у 2018 році. Враховуючи, що єдиний податок від малого підприємництва належить до тих податкових платежів, надходження яких стабільно і суттєво поповнюють місцевий бюджет, додаткові надходження цього податку забезпечують життєдіяльність територіальних громад та підвищують якість громадського життя всіх жителів Донеччини.

У структурі перерахованого до місцевих скарбниць єдиного податку найвагомішу частку надходжень, а це 66,5%, сплачено фізичними особами-підприємцями – 642,7 млн гривень.

Внесок юридичних осіб складає 323,2 млн грн, з них 206,9 млн грн забезпечили сільскогосподарські товаровиробники – платники єдиного податку 4 групи.

ГУ ДПС у Донецькій області нагадує, що для підприємців першої або другої груп ставка єдиного податку визначається у відсотках від розміру мінімальної заробітної плати, затвердженої на 01 січня поточного року. Таким чином, з 1 січня ставки єдиного податку для ФОП в 2020 році складають:

для І групи (до 10% від розміру прожиткового мінімуму) – 210,20 грн на місяць;

для ІІ групи (до 20% від розміру мінімальної зарплати) – 944,60 грн на місяць.