Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Донеччині штрафи за порушення правил проведення готівкових розрахунків склали майже 4 мільйони гривень

, опубліковано 18 листопада 2019 о 10:57

Одним з важливіших напрямків роботи підрозділів ГУ ДПС у Донецькій області є контроль за суб’єктами господарювання, які здійснюють розрахунки в готівковій та безготівковій формі з використанням реєстраторів розрахункових операцій. Тим більше, що станом на 01 листопада 2019 року у регіоні здійснюють такі розрахунки 9665 господарських одиниць з обсягом виторгу 9,1 млрд гривень.

За січень-жовтень 2019 року співробітниками підрозділу фактичних перевірок, контролю за готівковими операціями управління податкових перевірок, трансфертного ціноутворення та міжнародного оподаткування області проведено 218 фактичних перевірок, за результатами яких донараховано штрафних санкцій 3,9 млн грн, до бюджету надійшло 2,1 млн гривень.

Податкова служба Донеччини у зв’язку з прийняттям нових правил застосування РРО акцентує увагу підприємців, що дія цих законів не поширюється на фізичних осіб, які продають на ринку власні вживані речі або продукти власного підсобного господарства. Також не потрібно придбавати реєстратори розрахункових операцій і платникам єдиного податку І групи.

А для решти представників мікробізнесу нові закони про РРО відкрили можливість використовувати замість традиційних апаратів спеціальні програми, призначені для реєстрації розрахункових операцій. Таку програму можна буде безкоштовно встановити на будь-який гаджет, у тому числі і на смартфон.