Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Майже втричі зросли надходження від туристичного збору на Донеччині

, опубліковано 08 листопада 2019 о 12:30

За десять місяців 2019 року відпочивальники Донеччини залишили у регіоні 2,3 млн гривень туристичного збору, що майже втричі, або на 1,4 млн грн, більше минулорічних показників.

І якщо літом більш привабливими для мешканців та гостей регіону були курортні зони Азовського узбережжя, що поповнило місцевий бюджет Мангушського району на 715 тис. грн, то прихильники відпочинку у лісі залишили місцевим бюджетам м. Слов`янськ, м. Лиман та Слов’янського району більше 683 тис. грн туристичного збору.

Податкова Донеччини нагадує, що у поточному році справляння туристичного збору зазнало чимало нововведень. Так, з 01 січня 2019 року було змінено базу справляння збору, а саме:

-                     вартість проживання (ночівлі) замінено на кількість діб тимчасового розміщення у місцях проживання (ночівлі);

-                     визначено поняття внутрішнього та в’їзного туризму, для яких передбачені різні граничні межі ставок збору: у розмірі до 0,5% - для внутрішнього туризму та до 5% - для в’їзного від розміру мінімальної заробітної плати.

Крім того, Наказом МФУ від 08.05.2019 №186 «Про внесення змін до форми Податкової декларації з туристичного збору» затверджено нову форму податкової декларації з туристичного збору. Отже, звітувати за три квартали поточного року необхідно вже за новою формою. Акцентуємо вашу увагу, що граничний термін надання декларації з туристичного збору за 3 квартали 2019 року – 11 листопада 2019 року.