Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Увага! Спливає термін подання річної декларації про майновий стан і доходи за 2022 рік!

, опубліковано 28 квітня 2023 о 12:20

 Шановні платники! Головне управління ДПС у Донецькій області нагадує, що 01 травня 2023 року (включно) граничний строк подання податкової декларації про майновий стан і доходи за 2022 рік для:

·         фізичних осіб – підприємців на загальній системі оподаткування;

·         осіб, які здійснюють незалежну професійну діяльність;

·         громадян, які отримали доходи, що відповідно до розділу IV Податкового кодексу України (далі – ПКУ) підлягають обов’язковому декларуванню.

Важливо! За умови якщо у платника податку відсутні підтверджуючи документи щодо суми отриманого ним доходу з іноземних джерел і суми сплаченого ним податку в іноземній юрисдикції, оформлені згідно зі ст. 13 ПКУ, то відповідно до п.п. 170.11.2 п. 170.2 ст. 170 ПКУ такий платник зобов’язаний подати до контролюючого органу за своєю податковою адресою заяву про перенесення строку подання податкової декларації до 31 грудня 2023 року. 

Якщо останній день строку подання податкової декларації припадає на вихідний або святковий день, то останнім днем строку вважається операційний день, що настає за вихідним або святковим днем (п. 49.20 ст. 49 ПКУ). 

Сплатити суми податкових зобов’язань з податку на доходи фізичних осіб та військового збору, зазначені в податковій декларації необхідно:

·         фізичним особам – підприємцям на загальній системі оподаткування – протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем відповідного граничного строку, передбаченого ПКУ для подання податкової декларації;

·         громадянам та особам, які провадять незалежну професійну діяльність – до 1 серпня 2023 року.

 

Якщо граничний строк сплати податкового зобов’язання припадає на вихідний або святковий день, останнім днем сплати податкового зобов’язання вважається операційний день, що настає за вихідним або святковим днем (п. 57.1 ст. 57 ПКУ).