Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Щодо оподаткування бюджетного гранту, наданого фізичній особі - резиденту

опубліковано 19 липня 2024 о 14:41

Добропільська ДПІ Головного управління ДПС у Донецькій повідомляє, що відповідно до  підпункту 170.7 1.1 пункту 170 1 статті 170 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями (далі - Кодекс) не оподатковується та не включається до загального місячного або річного оподатковуваного доходу платника податку дохід у вигляді бюджетного гранту (далі - Грант).

Податковим агентом платника податку під час нарахування (виплати, надання) Гранту є надавач, який відображає надання у Податковому розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків - фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску, та подає його до контролюючого органу (підпункту «б» пункту 176.2  статті 176 Кодексу).

Якщо платником податку допущено порушення цільового використання Гранту, такий платник податків зобов’язаний відобразити суму доходу (частину суми), у складі річного оподатковуваного доходу за відповідний звітний рік, подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи та самостійно сплатити податок з таких доходів (підпункт 170.71.4. пункту 1701 статті 170 Кодексу).

Більш детально ознайомитися з відповідним роз’ясненням можна на вебпорталі ДПС у розділі «Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс» (ЗІР) за посиланням https://zir.tax.gov.ua/  (категорія 103.02).