Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Як виправити записи в КОРО

опубліковано 09 липня 2024 о 15:45

 

Днями, Мирноградська державна податкова інспекція ГУ ДПС у Донецькій області провела чергову «гарячу лінію» на тему: «Як виправити записи в КОРО». 

Відповідаючи, податківець повідомила, що відповідно до п. 12 глави 4 розд. II Порядку реєстрації та ведення розрахункових книжок, книг обліку розрахункових операцій, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 14.06.2016 № 547, із змінами та доповненнями (далі – Порядок) виправлення записів у книзі обліку розрахункових операцій (далі – КОРО) може бути зроблено тільки тими особами, які здійснювали ці записи, або особами, які виконують їх обов’язки. 

Виправлення повинно засвідчуватись підписом відповідальної особи суб’єкта господарювання або суб’єкта господарювання – фізичної особи – підприємця.

Звернула увагу, що зіпсовані аркуші КОРО та такі, на яких зроблено більше 5 виправлень, слід перекреслити по діагоналі з обох боків, зробити на них напис «Анульовано», проставити дату анулювання, засвідчити підписом відповідальної особи суб’єкта господарювання або суб’єкта господарювання – фізичної особи – підприємця. Усі дані з анульованого аркуша переносяться на новий аркуш КОРО, номер якого проставляється на анульованому аркуші (п. 13 глави 4 розд. II Порядку).

 Нагадала, що за отриманням консультацій та практичної допомоги з питань роботи електронних сервісів від ДПС, платники податків можуть звернутися до фахівців Мирноградської ДПІ за телефоном: 095-047-97-31.

Довела до відома, що для максимальної зручності підприємців та громадян  проводиться попередній запис до Центру обслуговування платників податків зателефонувавши до Контакт – центру ДПС за номером 0800501007. 

Фахівець також нагадала, що можна скористатися електронними сервісами ДПС, зокрема Електронним кабінетом за посиланням  https://cabinet.tax.gov.ua/ та порадила не зволікати і вчасно потурбуватися про отримання або подовження електронного підпису.

Додзвонювачі отримали фахові вичерпні відповіді на всі запитання.