Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про особливості одноразового (спеціального) декларування розповіли Дружківські податківці на черговому онлайн-семінарі

, опубліковано 19 жовтня 2021 о 14:22

Дружківські податківці провели черговий онлайн-семінар для платників податків, темою якого стало запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету. Спікерами виступили головний державний ревізор - інспектор Дружківського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління податкового адміністрування фізичних осіб Світлана Півень та головний державний інспектор  Дружківської ДПІ Головного управління ДПС у Донецькій області Лілія Чуйко.

Під час семінару було обговорено основні питання кампанії декларування, яка розпочалася 1 вересня 2021 року. Зокрема, говорили про активи, які можуть бути задекларовані, про те, хто має їх задекларувати, за якими ставками оподатковуватимуться задекларовані активи, та про те, в які терміни має бути сплачено  одноразовий збір.

 Податківці наголосили, що подача одноразової (спеціальної) добровільної декларації є правом, а не обов’язком фізичної особи. Декларація подається особисто платником в електронній формі через Електронний кабінет платника з накладанням кваліфікованого електронного підпису. 

Особливу увагу було приділено алгоритму подання декларації, а також перевагам користування Електронним кабінетом платника.

А також звернули увагу, що добровільне декларування має ряд переваг, а саме: легалізація активів на компромісних умовах, можливість без застережень використовувати активи в майбутньому, відчуття виконаного громадянського обов’язку, можливість формувати позитивну податкову історію у подальшому.

Акцентовано увагу на необхідності проведення серед населення активної інформаційно-роз’яснювальної кампанії та створення сприятливих умов для  одноразового (спеціального) добровільного декларування.

Наприкінці семінару податківці надали кваліфіковані відповіді на всі поставлені запитання.