Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За спеціальне використання води підприємства Донеччини сплатили 5 млн гривень

опубліковано 23 липня 2024 о 10:23

Платники рентної плати за спеціальне використання води за шість місяців 2024 року перерахували до бюджетів всіх рівнів 5 млн гривень. Ця сума майже рівними частинами розподілена між державним та місцевими бюджетами. 

Нагадаємо, що платниками рентної плати за спеціальне використання води згідно з п. 255.1 ст. 255 Податкового кодексу України є: 

- первинні водокористувачі – СГ незалежно від форми власності: юридичні особи, їх філії, відділення, представництва, інші відокремлені підрозділи без утворення юридичної особи, постійні представництва нерезидентів, а також ФОП, які використовують та/або передають вторинним водокористувачам воду, отриману шляхом забору води з водних об’єктів; 

-  суб’єкти господарювання незалежно від форми власності: юридичні особи, їх філії, відділення, представництва, інші відокремлені підрозділи без утворення юридичної особи, постійні представництва нерезидентів, а також ФОП, які використовують воду для потреб гідроенергетики, водного транспорту і рибництва. 

Довідково повідомляємо, що граничний термін подання податкової звітності з рентної плати за спеціальне використання води за ІІ квартал поточного року – 09 серпня 2024 року.