Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

6,6 млрд гривень ПДФО поповнили зведений бюджет Донеччини

опубліковано 11 липня 2024 о 09:34

За шість місяців 2024 року спрямована платниками Донеччини до зведеного бюджету країни сума податку на доходи фізичних осіб склала 6 млрд 643 млн гривень.  

Майже 70% від усього сплаченого ПДФО, а саме – 4,6 млрд гривень, спрямовано до державного бюджету країни, лише у червні цей показник склав 730 млн гривень.  

Відповідно 30% від загальної суми надходжень, або 2,0 млрд грн, залишились в розпорядженні місцевих бюджетів області, і це значна підтримка  для міст та селищ Донецького регіону.  

Податок на доходи фізичних осіб безпосередньо залежить від розміру заробітної плати, яку офіційно отримують працевлаштовані працівники. Тому так важлива профілактична робота з питань легалізації трудових відносин, яка постійно проводиться фахівцями податкової служби Донеччини. 

Шановні роботодавці! Тільки свідоме розуміння та відповідальне ставлення до найманих працівників щодо дотримання прозорої заробітної плати забезпечує прогрес у цьому важливому економіко-соціальному напряму та наближає нас до спільного європейського бізнес-простору. Власне, це розуміння повинно стати ведучим трендом діяльності будь-якого бізнесу.