Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Власним прикладом відомі мешканці Дружківки заохочують громадян декларувати отримані доходи

, опубліковано 02 квітня 2021 о 14:03

Днями до Дружківської ДПІ Головного управління ДПС у Донецькій області завітав головний лікар КНП «Центральної міської клінічної лікарні» Вадим Федоренко для отримання консультації з питань декларування доходів.

Головними питаннями Вадима Федоренко були – як отримати довідку про доходи в найкоротший термін та в який спосіб можна подати податкову декларацію, не витрачаючи зайвий час.

Фахівці Податкової Донеччини пояснили, що отримати довідку можна за допомогою електронних сервісів через Електронний кабінет, це найбільш зручний та швидкий спосіб, адже громадянин отримує відповідь від податкової вже через пів години, при цьому не витрачаючи час на черги та на відвідування контролюючих органів. Лише необхідно отримати цифровий підпис в будь-якому акредитованому центрі.

Крім того, після отримання довідки про доходи через Електронний кабінет громадяни можуть заповнити річну податкову декларацію про майновий стан і доходи, а також відразу сплатити податки, зазначені в ній. Також дуже зручно, що зазначений сервіс передбачає часткове автоматичне заповнення декларації на підставі облікових даних платника, відомостей щодо нарахованих (виплачених) доходів, наявних в Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків та відомостей щодо об’єктів нерухомого (рухомого) майна.

«В умовах сучасного ритму життя і як головний лікар скажу, що дуже важко знайти зайву годину в щільному графіку роботи для відвідування податкової та отримання всіх необхідних довідок, однак це не знімає з мене конституційного обов’язку подання декларації про майновий стан і доходи. Тож, сьогодні прийшовши на консультацію, я дізнався, як отримати довідку про доходи та надати декларацію лише за пів години перед власним комп’ютером. Я добре усвідомлюю, що наповнення бюджету та добробут нашого міста залежить від сумлінного виконання своїх зобов’язань кожним громадянином та своєчасної сплати податків» – зазначив Вадим Федоренко та закликав усіх до декларування своїх доходів.