Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Актуальні питання оподаткування роз’яснили податківці

, опубліковано 20 жовтня 2021 о 17:33

Нещодавно фахівцями Добропільської ДПІ Головного управління ДПС у Донецькій області проведено практикуми для фізичних осіб - підприємців щодо новацій законодавства та функціонування електронних сервісів.

В ході заходів суб`єктам господарювання нагадали про порядок отримання кваліфікованого електронного підпису, інформації про стан розрахунків з бюджетом, особливості подання звітності через Електронний кабінет.

Крім цього, були розглянуті питання застосування нових реєстраторів розрахункових операцій (далі – РРО), в т.ч програмних РРО, порядок подання повідомлення за ф. № 20-ОПП. Наголошено, що повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням подається протягом 10 робочих днів після їх реєстрації ( створення чи відкриття) до контролюючого органу за основним місцем обліку платника податків.

Також нагадали платникам, що у 2021 році підприємці не зобов’язані вести книгу облік доходів (книгу обліку доходів та витрат) та реєструвати ці книги в ДПС. При цьому облік доходів та витрат залишається, тобто потрібно зберігати первинні документи та робити записи доходів і витрат у зручний спосіб. Зазначено про можливість скасування штрафних санкцій та пені, сплативши до 10 червня п.р. основну суму податкового боргу, про відстрочення сплати податкового боргу в сумі до 6800 грн. та інше. Зустрічі відбулись у форматі запитань – відповідей.