Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

«ПОВІДОМИТИ ПРО КОРУПЦІЮ» стосовно державних службовців та інших працівників структурних підрозділів ГУ ДПС у Донецькій області

, опубліковано 24 вересня 2021 о 15:22

Повідомлення про корупцію може бути здійснено як працівниками податкової служби, так і представниками бізнесу, громадянами а також без зазначення авторства, тобто анонімно.

Анонімне повідомлення про можливі факти корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень, інших порушень Закону « Про запобігання корупції»  підлягає розгляду, якщо наведена в ньому інформація стосується конкретної особи, містить фактичні дані, які можуть бути перевірені. Анонімне повідомлення про можливі факти корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень, інших порушень цього Закону підлягає перевірці у строк не більше 15 днів від дня його отримання.

 Якщо у вказаний строк перевірити інформацію, що міститься у повідомленні, неможливо, строк розгляду повідомлення продовжується до 30 днів від дня його отримання. У разі підтвердження викладеної в повідомленні інформації про можливі факти корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень, інших порушень цього Закону вживаються заходи щодо припинення виявленого порушення, усунення його наслідків та притягнення винних осіб до дисциплінарної відповідальності, а в разі виявлення ознак кримінального або адміністративного правопорушення інформуються спеціально уповноважені суб’єкти в сфері протидії корупції.

Викривач не несе юридичної відповідальності за повідомлення про можливі факти корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень, інших порушень Закону України «Про запобігання корупції», поширення зазначеної у повідомленні інформації, незважаючи на можливе порушення таким повідомленням своїх службових, цивільних, трудових чи інших обов’язків або зобов’язань.

Ви завжди можете отримати роз’яснення від працівників управління з питань запобігання та виявлення корупції, які стосуються корупційних правопорушень, а також повідомити про факти можливих корупційних правопорушень або правопорушень, пов’язаних з корупцією, одним із способів, зокрема:

Канали зв’язку для повідомлення про корупцію:

• спеціальна телефонна лінія для повідомлень викривачів: (0626) 62 15 65

• електронна пошта управління з питань запобігання та виявлення корупції ГУ ДПС у Донецькій області: dn.zvk@tax.gov.ua

• поштова адреса: вул. Італійська, 59, м. Маріуполь, 87515.