Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Донеччина: результати роботи щодо запобігання та виявлення корупції за 10 місяців 2020 року

, опубліковано 20 листопада 2020 о 10:47

Запобігання, попередження та профілактика службових правопорушень залишається найважливішим та пріоритетним напрямком діяльності всіх підрозділів ДПС у Донецькій області.

За інформацією управління з питань запобігання та виявлення корупції впродовж 10 місяців поточного року ними проведено 142 профілактичні заходи: це і навчальні заходи (лекції), і виступи на телебаченні, і підготовлені публікації для розміщення на субсайті ДПС у Донецькій області та в мережі інтернет. Крім того, надано 527 методичних консультацій у допомогу працівникам податкової служби. За січень-жовтень 2020 року отримано 113 повідомлень від працівників відомства про потенційний конфлікт інтересів. За всіма фактами здійснюється контроль за вжиттям заходів по його усуненню.

Працівниками цього управління постійно здійснюється контроль за поданням всіма податківцями не тільки щорічних декларацій держслужбовців, а й у випадках перед/після звільнення колишніми працівниками та про суттєві зміни у майновому стані. Протягом звітного періоду проведено 1327 таких перевірок, за результатами яких встановлено 1 факт неподання щорічної декларації та 2 факти несвоєчасного подання декларацій перед звільненням. За виявленими порушеннями надіслані повідомлення до Національного агентства з питань запобігання корупції (далі – НАЗК).

Важливим напрямком роботи залишається проведення заходів з викриття причетності працівників до корупційних діянь. Так, протягом 2020 року підрозділом проведено 21 службову перевірку за фактами причетності працівників відомства до вчинення корупційних правопорушень, у тому числі 2 перевірки за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 368 КК України за фактом вимагання неправомірної вимоги працівниками ГУ ДПС у Донецькій області. 

З метою забезпечення належної організації роботи, спрямованої на запобігання та виявлення корупції в органах ДПС, наказом ДПС України від 08.10.2020 №555 запроваджено профілактичні заходи з індивідуальної (загальної) профілактики правопорушень у формі Офіційного попередження про недопущення протиправної поведінки (станом на 01.11.2020 вручено 2 таких попередження), спрямованих на усунення причин і умов, що сприяють учиненню правопорушень, пов’язаних зі здійсненням службової діяльності працівниками органів ДПС.

 

Податкова Донеччини нагадує корисні посилання на офіційні сторінки Державної податкової служби України: Telegram - t.me/tax_gov_ua, Facebook - fb.com/TaxUkraine, YouTube - youtube.com/TaxUkraine.

Крім того, у нас теж є YouTube-канал  https://www.youtube.com/channel/UCzcW1e1XnPo_Qc6oV6XP3YQ

Підписуйтесь на офіційні канали податкової служби, щоб не пропустити важливе!