Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про зміни в податковому законодавстві з 1 квітня під час робочих зустрічей з підприємцями в Олександрівській ДПІ

, опубліковано 12 квітня 2024 о 14:44

Фахівці Олександрівської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Донецькій області під час робочої зустрічі інформували фізичних осіб – підприємців (далі – ФОП), що відповідно до ст.8 Закону України «Про Державний бюджет України на 2024 рік» від 09.11.2023 року № 3460-IX з 01 квітня 2024 року мінімальну заробітну плату визначено у місячному розмірі 8000 гривень.

Звернули увагу що ФОП, які мають найманих працівників, повинні врахувати підвищення при виплаті заробітної плати працівникам. Також мінімальна зарплата впливає на розмір єдиного соціального внеску. Для всіх ФОП з 01.04.2024 року розмір єдиного соціального внеску становить 1760 гривень. За перший квартал потрібно сплатити внесок не пізніше 19 квітня.

Для всіх ФОП продовжує діяти пільга щодо добровільної сплати ЄВ. Якщо підприємець не сплачує єдиний внесок на загальнообов'язкове державне соціальне страхування (далі – ЄВ) за себе, то страховий стаж за ці періоди не нараховується. Якщо ФОП має найманих працівників то ЄВ за них сплачувати зобов’язаний.

В ході зустрічі було наголошено, що розмір щомісячного платежу єдиного податку залишається не змінним до кінця календарного року.

Нагадали про дистанційне спілкування через електронні сервіси ДПС, можливості отримання податкової інформації через Електронний кабінет платника або за допомогою застосунку «Моя податкова».

 Звернули увагу, що у застосунку можна отримати інформацію про адресу реєстрації та фактичне місце проживання,  об’єкти оподаткування, обов’язок сплатити суму грошового зобов’язання (ППР), направити запит на отримання відомостей про суми виплачених доходів, подати податкову декларацію про майновий стан і доходи на податкову знижку.  

Нагадали, що отримати усну консультацію фахівців ДПІ  можна  з понеділка по п’ятницю з 08.30 до 17.00, перерва  з 12.30 до 13.00, вихідні дні субота-неділя  за  контактним телефоном  0950580489.