Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Актуальні питання адміністрування податків у 2020 році розглядались під час семінару у місті Вугледар

, опубліковано 25 січня 2020 о 10:21

Нещодавно фахівці Мар’їнського управління Головного управління ДПС у Донецькій області провели у м. Вугледар черговий семінар для платників податків - юридичних осіб.

Під час семінару учасники обговорили актуальні питання адміністрування податку на прибуток, екологічного податку, плати на землю та податку на додану вартість.

Податківці проінформували про внесення змін до Порядку обліку сум податків і зборів, не сплачених суб’єктом господарювання до бюджету у зв’язку з отриманням податкових пільг, згідно з якими суб’єкти господарювання, що не сплачують податки та збори у зв’язку з отриманням податкових пільг, повинні вести облік сум таких пільг та з 01 січня 2020 року відображати інформацію про суми податкових пільг у податковій звітності, що подається контролюючому органу у строки, встановлені Податковим кодексом України.

Звернули увагу на запровадження у 2020 році новацій у застосуванні реєстраторів розрахункових операцій (далі – РРО). Зокрема, замість традиційних апаратних РРО можна буде застосовувати програмні РРО. Використовувати програмні РРО можна буде з 19 квітня 2020 року. До 19 квітня можна прийняти участь у тестуванні програмних РРО. Зареєструватись для участі у тестуванні можна за посиланням :https://prrosto/kmu. gov.ua/

Податківці закликали до повноцінного користування Електронним кабінетом, з допомогою якого платники податків мають можливість, не відвідуючи центрів обслуговування платників, створювати і надсилати податкову звітність, листуватися з органами ДПС, подавати запити та отримувати різноманітні довідки, мати в режимі реального часу цілодобовий доступ до інформації з реєстрів і електронних систем, що оптимізує час платникам та скорочує до мінімуму контакти з контролюючими органами Розповіли і про можливості інших сервісів ДПС України.